O alternativa logica si coerenta la proiectul TVR "Mari romani"

Scop si motivare
      Cu votul dumneavoastra, vrem sa ridicam stacheta conceptului de valori românesti:  
i) fara sa permitem voturi multiple,     
ii) printr-un vot calificat, obligându-va sa ierarhizati 12 optiuni,   
iii) fara sa amestecam valorile, 
iv) fixând între "celesti" si valorile morale, si
v) fara sa politizam

Constrângeri, dificultati, exceptii
     Criteriile noastre au fost: fapte durabile, creatii de geniu, pionerat, sacrificiu si patriotism. Am renuntat la multe valori, pentru ca proiectul sa ramâna "digerabil".   Incadrarea valorilor pe domenii a fost uneori dificila, alteori imposibila, rezultatul e discutabil. Eminescu si Taranul român, însa, n-au putut fi "subtiati" pentru a fi încadrat într-un domeniu anume!   Valorile, cu o exceptie, sunt alese dintre cei ce nu mai sunt! Paul Goma, desi în viata, locul lui e, deja, fixat, in panteonul nostru. Nimic si nimeni nu mai poate schimba ceva, în aceasta privinta. Avem si doua personaje colective, ce nu puteau fi ocolite fara a mutila serios proiectul: taranul român si rezistenta anticomunista din munti, R.aC.M.

Proiectul
     Valorile au fost împartite, în 4 domenii: Cultura si Arta, Stiinta si Tehnica, Lideri si Valori morale. Ne-am limitat la 13 valori pentru fiecare domeniu, plus taranul român. Portretele propuse de autori ar trebui sa ne reaminteasca esentialul despre valorile supuse sufragiului. Din cele 53 de valori propuse dvs veti alege 12. Prima optiune va fi cotata cu 12 puncte, a doua cu 11, samd. Votul se ia în considerare, doar daca faceti optiuni pentru 12 valori. În timpul votului, va puteti, razgândi, deselectând o valoare si propunând alta.  Votul se desfasoara exclusiv pe internet. Doar pentru a limita voturile multiple s-a recurs la autentificarea votantului prin CNP. Votarea cu un CNP "imprumutat" poate limita dreptul altuia.

Foarte important
     Motorul acestui proiect realizat fara bani (publici sau privati) sunteti chiar dvs. De aceea, va rugam, "sa puneti umarul" facându-l cunoscut prietenilor, colegilor si partenerilor.

Va multumim!


Lansare carte - Mica enciclopedie de mari valori ridicate dintre romani                    rezultatul votului la zi                  inainte